Skriva fritt är stort

Hela hösten och vintern (nåja) har det legat och snurrat: materialet till en bok. En god vän hörde av sig och bad mig att skriva hans bok, om hans liv. Och det är en viktig historia han har att berätta, som kan hjälpa många andra att förstå och se saker som behöver förstås och ses.

Det är en stor uppgift. Som journalist inom dagspress är jag så väldigt van att bara spotta ur mig texter, och tjoff så är de publicerade.

Att skriva en bok är något annat.

Det fattade jag såklart när jag tog mig an uppdraget.

Hela materialet är förstås mer omfattande. Det krävs något annat än det jag är van vid för att hålla ihop hela berättelsen och föra den framåt, just för att den är så lång. Extra utmanande är det också att jag måste beskriva saker som har hänt ganska långt tillbaka i tiden. Bitvis blir det nästan fiktivt – och det känns enormt spännande!

Nu har jag ruvat i månader. Det är dags att kläcka!