Journalist


Jag blev färdig journalist 2004 och har jobbat som reporter och redigerare inom dagspress sedan dess. Efter några år som vikarie på flera olika tidningar blev jag fast anställd i Hudiksvall, och här är jag kvar.


Det är något med havet, de blå bergen och de trevliga hälsingarna. Här är det lätt att trivas och jag tycker om att skriva om de nyheter som är viktiga för människorna här. Jag tycker också om att berätta deras historier och beskriva världen där vi lever i längre reportage. Som multireporter på redaktionen är det mitt jobb att skriva, fotografera och filma. Vi reportrar jobbar självständigt och drar ofta in våra jobb själva. Sajten helahälsingland.se och Hudiksvalls Tidning är de främsta kanalerna för mig, men det händer att mina jobb också publiceras i våra systertidningar Ljusnan, Ljusdals-Posten och Söderhamns-Kuriren samt i vår gemensamma helgbilaga Helga.


Elisabet föreläser bland annat om hur den uppmärksammade boken ”Vi begravde våra barn” kom till. I samband med lanseringen skapades hashtagen #stoppabegravningarna för att visa att författarna vill bidra till förändring.


Föreläsare


Min äldste son, Björn, var 13 år när han började röka hasch. Trots all hjälp han fick mot sitt missbruk gick hans liv inte att rädda. Och jag förstod att drogernas makt kan vara större än en mammas kärlek. 

De senaste åren har nästan 1 000 människor om året dött på grund av droger eller läkemedel i Sverige. Genom att berätta om det som hände Björn vill jag visa hur detta obegripliga ändå är möjligt. Jag vill medverka till förändring, för vi kan inte fortsätta så här. 

Med min berättelse vänder jag mig till politiker, makthavare och beslutsfattare. Jag vänder mig till yrkesverksamma inom socialtjänst, skola, sjukvård och polis. Jag vänder mig också till ungdomar, föräldrar och andra anhöriga.

I samband med mina föreläsningar finns möjlighet att köpa boken ”Vi begravde våra barn” till specialpris.

Boka en föreläsning: För frågor eller bokning, skicka ett mejl till info@elisabetgreek.se eller ring 0735-933 911.

”Vi begravde våra barn” är skriven av 33 mammor som alla har förlorat barn på grund av droger eller läkemedel.


Författare


Idén till ”Vi begravde våra barn” föddes i en Facebookgrupp. Medlemmarna i gruppen har alla förlorat barn på grund av droger eller läkemedel och i boken berättar 33 av oss, var och en med sina egna ord.


Mammorna som skriver i ”Vi begravde våra barn” är vanliga mammor från hela Sverige. Våra berättelser är bevis på att många dödsfall på grund av droger eller läkemedel inte är enstaka olyckshändelser, utan resultatet av ett nationellt och strukturellt problem. 

Berättelsen om min son Björn, som hittades död av polisen när han var 20 år, finns med i boken.

Jag och flera av de andra mammorna har medverkat i tidningar, radio och tv. Samma dag som boken släpptes intervjuades Mari Rickardsson, Tina Rydberg och jag i TV4:s Nyhetsmorgon och Expressen TV. Någon månad senare medverkade vi tre i ett riksdagsseminarium om drogfrågor med politiker från sex partier.

I samband med lanseringen skapades hashtagen #stoppabegravningarna för att visa att vi vill bidra till förändring.


Vill du beställa boken ”Vi begravde våra barn”?
Skicka ett mejl till info@elisabetgreek.se med dina adressuppgifter och ange om du vill ha boken signerad av mig. Specialpris: 180 kronor inklusive frakt.
Betalning via Swish till 0735-933 911. Skrivvägledare


Den 6 november 2015 hittades min son Björn död av polisen. Han hade tagit en överdos av de läkemedel som han hade utskrivna mot depression och en drogutlöst psykos. Att mista ett barn är ett ohyggligt trauma och jag, som alltid har formulerat mig med ord, stod handfallen. Stum. Det var som om havet plötsligt hade tystnat.


I månader väntade jag. Men sedan kom de, orden. 


Jag har fortsatt, gått vidare. Genom metoden Write Your Self kan jag nu hjälpa dig att hitta orden för det svåra som du bär på. Skrivövningarna gör att du mjukt och försiktigt får närma dig din egen berättelse, uttrycka det ordlösa och hitta sätt att ta hand om dig själv. Skrivandet kan hjälpa dig att göra även det obegripliga begripligt och hanterbart. Att det är på dina villkor är centralt i metoden. Min uppgift som vägledare är att lyssna, stötta och leda.

Förutom workshops och kurser erbjuder jag individuell vägledning och textrespons.

Läs mer om Write Your Self : www.writeyourself.com